ბოლონეზე მსოფლიოში პოპულარული და ძალიან გემრიელი იტალიური კერძია. მართალია, ის ხორცისგან მზადდება, მაგრამ თქვენ შეგიძლიათ მოამზადოთ მისი ვეგანური ვერსია და მიართვათ თქვენს ვეგან ან ვეგეტარიანელ მეგობრებს.
ვეგანური ბოლონეზე ძალიან გემრიელი, ჯანსაღი და კალორიული კერძია, რომელიც ძალიან ცოტა ცხიმს შეიცავს. მისი მომზადება საკმაოდ მარტივია და არც თუ ისე დიდ დროს მოითხოვს.
როგორ მოვამზადოთ ვეგანური ბოლონეზე
ვეგანური ბოლონეზეს მომზადება საკმაოდ მარტივია და ცოტა დროს მოითხოვს. მისი სხვადასხვა რეცეპტი არსებობს, თუმცა ჩვენი რეცეპტის მიხედვით დაგჭირდებათ ბოსტეული როგორიცაა სტაფილო, პომიდორი, ნიახური და ა.შ. ასევე არომატების გასამდიდრებლად სასურველია ნიორი, ზეითუნის ზეთი, სოიოს სოუსი და სხვა.
ინგრედიენტები
მომზადების წესი
გამომშრალ დათვისსოკოს დაასხით 400 მლ მდუღარე წყალი და გააჩერეთ 10 წუთი. ამასობაში დიდ ქვაბში ჩაასხით 1 სკ ზეთი, დაუმატეთ ხახვი, სტაფილო, ნიახური და ცოტა მარილი და ურიეთ 10 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება. ამის შემდეგ, ამოიღეთ და დაჭერით დათვისსოკო და ბულიონთან ერთად გადადეთ ცალკე.
ტაფაში დაამატეთ ნიორი და ხახვი და მოთუშეთ 1 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაამატეთ ტომატის პასტა და მოთუშეთ კიდევ 1 წუთის განმავლობაში. რამოდენიმე წუთის შემდეგ დაამატეთ ოსპი, უკვე გამზადებული სოკოს ბულიონი და პომიდორი. მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ კი დაახურეთ თავსახური და დატოვეთ ნელ ცეცხლზე.
ამასობაში, გააცხელეთ დიდი ტაფა, დაამატეთ დარჩენილი ზეთი, ჩაყარეთ წაბლის სოკო, ქამა სოკო და ღორისსოკო, რომელიც მანამდე მოამზადეთ. ეს ყველაფერი მოთუშეთ წყლის დაშრობამდე და სოკომ უნდა მიიღოს ოქროს შეფერილობა. ამის შემდეგ, დაამატეთ სოიოს სოუსი, კარგად აურიეთ და ჩაახეხეთ სოკო ოსპის ნარევში.
აურიეთ მარმიტი და განაგრძეთ ბულიონის მოხარშვა, დროდადრო ურიეთ, დაბალ ცეცხლზე 30-45 წუთის განმავლობაში, სანამ ოსპი არ მოიხარშება და სოუსი არ გახდება სქელი. საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ წყალი. დაამატეთ ქონდარი გემოვნებით.
დიდ ქვაბში ჩაასხით წყალი, დაამატეთ მარილი და ადუღეთ 1 წუთის განმავლობაში. გადაწურეთ სპაგეტი, თუმცა შეინახეთ ერთ ჭიქა სპაგეტის ნახარში. შემდეგ ჩაყარეთ სპაგეტი სოუსში, გამოიყენეთ ცოტაოდენი სახამებლის შემცველი სითხე, რომ ოდნავ გაფხვიერდეს რაგუ ისე, რომ მაკარონი მიეკრას სოუსს. მოაყარეთ რეჰანის ფოთლები და ცოტა შავი პილპილი.